Het is maart en voor de zijspan en quadsport betekent dat dat weer het startschot valt voor het Open Nederlands Kampioenschap. Dit jaar wordt de eerste wedstrijd georganiseerd door de HAMC in Sint Isidorushoeve, of ‘De Hoeve’ zoals het dorp pal op de grens van Twente met de Achterhoek in de volksmond heet.

Op het fraaie circuit ’t Kötterbos zullen de eerste punten voor het kampioenschap worden verdeeld en het belooft spannend te worden. In de winterperiode is er bij de top combinaties veel veranderd want viervoudig wereldkampioen Etienne Bax zal met Ondrej Cermak aan de start komen. Naast de combinaties van Bax, Hermans, en Veldman dient er ook rekening gehouden te worden met Gert van Werven die in 2021 sterk derde werd in de eindstand. Van Werven rijdt samen met Ben van den Bogaart en heeft vorig jaar een mooie stap voorwaarts gezet.

Ook Keuben, Kops, van de Lagemaat, Wijers en Leferink zijn gemotiveerd om voor een verrassing te zorgen tijdens de eerste grote zijspanwedstrijd van het seizoen en wat te denken van tienvoudig wereldkampioen Daniël Willemsen die met de Fransman Rudolphe Lebreton zal rijden. Willemsen werd in 2021 nog Nederlands Kampioen en weet wat het is om wedstrijden te winnen. Of hij het nog in zich heeft om de jongere combinaties achter zich te houden, wordt op 20 maart bekend tijdens de eerste wedstrijd van komend seizoen.

Foto: Herman Lubbers