© Foto: gemeente Lochem

Europadag vindt plaats op 9 mei en is het jaarlijkse feest van vrede en eenheid in Europa. Op 9 mei 1950 begon de Europese samenwerking voor vrede en eenheid. Om dit mee te vieren, voert de gemeente Lochem de Europese vlag bij het gemeentehuis van 9 mei tot 6 juni, de dag van de Europese verkiezingen.

“Hiermee benadrukken we het belang van vrede en veiligheid. En zetten we de schijnwerper op de verkiezing van het Europees Parlement. Stemmen is altijd belangrijk. Het is een uitgelezen kans om je mening te geven over belangrijke onderwerpen. Europese besluiten hebben ook invloed op Nederland en op ons dagelijks leven in de gemeente Lochem” aldus burgemeester Sebastiaan van ’t Erve.

In Nederland zijn de Europese verkiezingen op 6 juni 2024. Iedere EU-burger van 18 jaar en ouder die in Nederland geregistreerd staat als kiezer voor deze verkiezing, mag stemmen. Als je zelf niet kan stemmen, kan je iemand volmacht geven om in jouw plaats te stemmen. Inwoners van Lochem die mogen stemmen, krijgen in de week van 13 mei de stempas thuisgestuurd en in de week van 27 mei volgt de kandidatenlijst. Bij de stempas zit dit keer een bijsluiter met informatie voor de kiezer.