Een halve eeuw Normaal. Dat betekent een enorme erfenis. Bij Museum Smedekinck is de komende maanden een expositie te zien over wat Bennie Jolink en zijn mannen hebben betekend voor de vaderlandse popgeschiedenis.

Tot op de dag van vandaag is het Anhangerschap met een kleine tweeduizend leden een van de grotere fanclubs van een Nederlandse band. “Het Anhangerschap is vooral een hele hechte familie die inmiddels meerdere generaties beslaat. Normaal mag dan nog maar één keer per jaar optreden, dat wil niet zeggen dat Het Anhangerschap niet springlevend is”, zegt voorzitter Ron Lam. “Zo houden we steevast het eerste weekend van september het Høkersweekend, zoals onze jaarlijkse reünie heet. En ook dit jaar wordt die weer gehouden. Zoals altijd bij café De Tol in Zelhem, overigens jarenlang de stamkroeg van Bennie en zijn mannen.”

In die kleine vijftig jaar heeft Het Anhangerschap allerlei parafernalia verzameld die met Normaal te maken hebben. En die zijn sinds kort te zien in het Museum Smedekinck in Zelhem, de plaats waar jarenlang het kantoor van Normaal en het management was gevestigd. De tentoonstelling is de komende maanden te zien in het museum dat is te vinden aan de Pluimersdijk 5 in Zelhem.

© Foto: Anhangerschap Normaal