Bronckhorst wil in Vorden, Steenderen en Hengelo nieuwe ondergrondse containers plaatsen om de overlast op de gemeentelijke milieuparkjes terug te dringen. Omdat containers vol zitten, plaatsen inwoners hun afval naast de containers, wat zorgt voor ergernis.

De gemeenteraad ging eerder dit jaar al akkoord met een plan om de overlast terug te dringen. De nieuwe containers komen aan de Brinkerhof (Vorden), De Eiken (Steenderen), de Groene Kruisstraat en het Sarinkkamp (beide Hengelo). De eerste containers moeten, afhankelijk van de weersomstandigheden, in februari op de locaties worden geplaatst. Bronckhorst verwacht ruim 42.000 euro kwijt te zijn aan de uitbreiding van de ondergrondse containers.

Toenmalig wethouder Paul Hofman sprak in maart zijn zorgen uit over bijplaatsingen en de overlast die daarmee gepaard gaat. Inmiddels zijn de bestaande milieuparkjes in Drempt, Hummelo en Zelhem al uitgebreid met extra containers. Ook worden de containers vaker geleegd en wordt het zwerfvuil rond de containers vaker opgeruimd. Het plaatsen van de nieuwe containers is een volgende stap voor de gemeente.

Bronckhorst wil daarnaast in Hummelo (restafval) en in Keijenborg (PMD) extra ondergrondse containers plaatsen. In Keijenborg hangt dit samen met de bouw van een accommodatie waar onder meer Keijenburgse Boys gebruik van gaat maken. Door de nieuwbouw moet het milieuparkje worden verplaatst. In Hummelo wordt nog gezocht naar een definitieve plek, maar de gemeente heeft haar oog al laten vallen op een locatie aan de Dorpsstraat.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

Foto: REGIO8 (archief, milieupark Steenderen)