Dit jaar sluit Jong Metropole het Erfgoedfestival feestelijk af in Zutphen. Op 31 oktober geeft het orkest een uniek concert in Theater Hanzehof & Buitensociëteit. Afgelopen zomer bezochten de muzikanten op uitnodiging van Erfgoedcentrum Zutphen de negentiende-eeuwse arbeiderswoning van de David Evekink Stichting. Hier lieten zij zich inspireren tot het maken van een nieuw muziekstuk. Op 31 oktober wordt het stuk gespeeld door een kleinere afvaardiging van Jong Metropole.

Jong Metropole is een unieke samenwerking van Nationale Jeugdorkesten Nederland (NJON), het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) en het Metropole Orkest (MO). Het orkest bundelt de krachten van muzikale talenten uit Nederland en verbindt de twee werelden van jazz en klassieke muziek. Het concert Higher Ground is vernoemd naar de soulhit van soliste Michelle David. Zij neemt een belangrijke rol in tijdens het concert. Michelle David is een van de beste artiesten van Nederland. Ze speelde op verschillende festivals en trad op voor de Nederlandse koning en koningin tijdens het Concert aan de Amstel.

Het concert begint om 14:30 uur (inloop vanaf 13:30) en eindigt om 16:00 uur, zonder pauze. Een coronatoegangspas is noodzakelijk.