Werkgroep Achterhoek Pride Berkelland 2024 © Foto: Jaime Lebbink

De hele maand juni is er aandacht voor de Achterhoek Pride. De Achterhoek Pride is een initiatief van 10 Achterhoekse gemeenten om aandacht te vragen voor de LHBTIQA+-gemeenschap. De gemeente Berkelland is dit jaar gastgemeente.

Marcel wist al op jonge leeftijd dat hij gay was. Gelukkig werd dit direct geaccepteerd door zijn omgeving, wat bij heeft gedragen aan zijn mooie jeugd. Op zijn twintigste vond hij zijn geluk in een relatie met zijn partner, die helaas vijf en een half jaar geleden overleed. Samen hebben ze veel voor de homo community gedaan. Na het overlijden van zijn partner nam Marcel de coördinatie over van de bi- en homokringen waar zijn partner eerder bij betrokken was. Ze moedigden anderen atijd aan om zichzelf te zijn.

“We begrepen goed waarom sommige homostellen niet graag in de schijnwerpers wilden staan, vanwege mogelijke negatieve reacties. Na onze bruiloft stonden we op de voorpagina van de Gelderlander, wij vonden het leuk om onszelf zichtbaar te maken en als wij hiermee iemand kunnen laten zien dat het oké is wie je bent dan is dat alleen maar mooi” aldus Marcel. Ook in Marcels open tuin merkt hij dat mensen vooral op zoek zijn naar iemand om mee te praten. Wanneer er mensen langskomen voelt hij altijd al snel aan dat iemand komt om zijn hart te luchten. “Hier ontstaan soms mooie gesprekken en soms komen ze nog een keer terug om koffie te drinken.”

De Achterhoek Pride maand is de gehele maand en de activiteiten vinden plaats van zaterdag 1 juni tot en met zondag 30 juni.