Het is een aantal maanden geleden dat de werkzaamheden in de J.F. Oltmansstraat en omgeving in Steenderen zijn gestart. Dit project is in drie fases opgeknipt. De eerste fase, de kruising met de Dr. Ariënstraat, Bronkhorsterweg en Burg. Smitstraat, inclusief een tiental meters die straten in, is voor de kerstvakantie van de aannemer opgeleverd. De kruising is inmiddels weer geopend. Dat betekent dat de bus weer volgens de normale route door Steenderen rijdt en de reguliere bushalte weer aandoet.

De route over de J.F. Oltmansstraat is nog wel afgesloten voor doorgaand verkeer. De afsluiting is in de buurt van Big Bread/ Regiobank. Vanaf 16 januari pakt de aannemer het werk hier weer op nabij Big Bread /De Seeven Stenen in de richting van Doesburg, inclusief een stukje voor Het Anker langs in de richting van het Marktplein. Vanaf begin februari gaat de aannemer volgens planning aan het werk bij de kruising van de J.F. Oltmansstraat met de Dorpsstraat. Vanuit daar werken ze verder tot aan de komgrens in Doesburgse richting. Als alles meezit is het werk in april gereed en kan Koningsdag zonder hinder gevierd worden in de omgeving van de mooie, gereconstrueerde J.F. Oltmansstraat.

Verder is de gemeente Bronckhorst volop het project ‘Marktplein’ aan het voorbereiden. Dit is het tweede grote project in Steenderen. De gemeente verwacht binnen een maand het contract met een aannemer te tekenen voor de verdere uitwerking en uitvoering daarvan. De uitvoering verwachten ze te kunnen starten in september 2023 (na de kermis) tot aan Koningsdag 2024.

© Foto: RTV Ideaal