De uitzending van Ideaal VeurMekaar editie 2023, dit jaar op zaterdag 16 en zondag 17 december zit er op. Een samenwerking van gastheer Remco Reebeen van de ReadShop Zelhem, het team van Radio Ideaal en de vrijwilligers van Stichting Jeugd- en Jongerensociëteit (SJJS) Zelhem zorgden voor twee dagen live radio, te beluisteren via de radio, en te bekijken via de website.

De keuze viel dit keer op een lokaal doel. Stichting Jeugd- en Jongerensociëteit wil heel graag vooral aandacht vestigen op wat zij voor de Zelhemse jeugd organiseert, want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst! De aanwezige vrijwilligers deden daarom een oproep voor meer vrijwilligers. “Kom eens kijken naar onze activiteiten. Wie wil helpen?” De jaarlijkse kindervakantieweek (aankomende keer van maandag 12 tot en met vrijdag 16 augustus) is het grootste evenement dat de stichting organiseert.

Deze tweede editie van Ideaal VeurMekaar kon weer rekenen op belangstellenden, die met het aanvragen van hun favoriete muziek een mooi bedrag bij elkaar spaarden. “We kregen weer leuke reacties op onze live-uitzending”, vertelt DJ Jeffrey van Londen van Radio ideaal. “Ik hoorde dat mensen er echt voor gingen zitten bij de radio of computer.”

De actie stond in het teken om een donatie te doen voor de jongerenstichting en werden er buiten broodjes gebakken voor de kinderen en hun ouders om ook zo de Stichting Jeugd- en Jongerensociëteit onder de aandacht te krijgen. Kinderen konden zich in de Readshop ook laten schminken. Er kwamen leuke reacties op de inzamelactie en er kon mooie muziek worden gedraaid met uiteindelijk een resultaat van 300 euro. De cheque is inmiddels uitgereikt aan de SJJS.

© Foto: RTV Ideaal / Gerrie Evers