Vrijdag 18 augustus werd het wedstrijdbad met de nieuwe beweegbare bodem van Zwem- en sportcentrum De Beemd in Lochem geopend tijdens het discozwemmen. Deze beweegbare bodem is spectaculair te noemen door de spuitfonteinen en lichteffecten die erin geïnstalleerd zijn. Lex de Goede, wethouder van de gemeente Lochem, was aanwezig bij deze feestelijke opening.

Bezoekers voor het discozwemmen en de opening van de bodem stonden in de rij om naar binnen te komen. “Het is drukker dan normaal tijdens het discozwemmen,” vertelde manager Kim Koopman tegen RTV Ideaal. De bezoekers kwamen binnen in het zwembad waar de muziek en verlichting voor een goede sfeer zorgde. De bezoekers die binnen waren sprongen gelijk het recreatiebad in. Toen alle bezoekers binnen waren mocht iedereen bij het wedstrijdbad komen staan. Manager Kim Koopman en wethouder Lex de Goede namen het woord om het wedstrijdbad officieel te openen. “Ik wens het zwembad veel succes en plezier met de aanpassingen van het zwembad,” aldus wethouder Lex de Goede.

Na de mooie woorden werd er door iedereen afgeteld, de lichten van de beweegbare bodem gingen aan en het water spoot uit de fonteinen omhoog. Na het aftellen renden kinderen de beweegbare bodem op. Tot 21.00 uur kon iedereen nog genieten van het discozwemmen in alle zwembaden van het zwembad. De opening van het wedstrijdbad was een succes. “Het is boven verwachting druk,” aldus Kim tegen RTV Ideaal. “De opening is zeer geslaagd.”

© Foto: RTV Ideaal / Nicole Arendsen

Meer foto’s in ons fotoboek