© Foto: 112achterhoek-nieuws.nl

Drie bestuurders zijn woensdagmiddag op elkaar gebotst op de provinciale weg tussen Doetinchem en Zelhem. Een persoon is overgebracht naar het ziekenhuis, het overige verkeer ervaart flinke hinder van de botsing.

De kop-staartaanrijding vond rond 14.45 uur plaats op de Zelhemseweg, ter hoogte van de Broekstraat. De bestuurders reden in de richting van Zelhem toen het misging. Een automobilist wilde afslaan, waarna de achterliggende bestuurder van een Duitse auto afremde. De automobilist daarachter had het echter niet in de gaten en botste achterop, met de kettingbotsing tussen tot gevolg. Een automobilist ontweek de botsing, maar kwam daarbij in een drooggevallen sloot terecht.

De inzittenden van de voertuigen zijn gecontroleerd door toegesneld ambulancepersoneel, één persoon is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Drie voertuigen raakten flink beschadigd en moesten worden afgesleept. Vanwege het ongeval werd één van de rijstroken, van Doetinchem naar Zelhem, tijdelijk afgesloten.