Vorige week was het de hele week feest op CBS de Rank in Toldijk. De school vierde het 150 jarig bestaan. De hele week waren er leuke activiteiten voor de leerlingen die op dit moment de school dagelijks bezoeken. De week werd geopend met een groots poppenspel verzorgd door enkele leerkrachten.

In de middagen waren de kinderen creatief bezig met het maken van maskers, t-shirts versieren, slingers en sokpoppen maken maar ook met het maken van muziek, zingen en het spelen van toneel. Muziekvereniging Nieuw Leven verleende haar medewerking door het geven van workshops en ook gaf Mirjam Klein Lenderink van Urban Dance Lab een dans-workshop.

Op woensdag was er een gezamenlijk ontbijt waarbij de leerlingen een mooie beker met logo van de school kregen als aandenken. In de middag is er een sponsorloop gehouden waarvan de opbrengst gaat naar de aanschaf van een nieuw klimtoestel op het speelplein. Op de donderdag hebben de leerlingen een echte theatervoorstelling bijgewoond in de sporthal te Steenderen. Dit werd verzorgd door Tijl Damen.

De feestweek voor de leerlingen werd afgesloten met een bezoek van de burgemeester en DJ Roan die de muziek verzorgde tijdens het open podium en een heuse disco verzorgde. Op zaterdag was er een druk bezochte reünie voor alle oud-leerlingen en leerkrachten op school en bij den Bremer in Toldijk.

Foto: CBS De Rank

Meer foto’s in ons fotoboek