Veel mensen hebben deze winter elke dag Warmetruiendag. Energiebesparing staat, vanwege de energie- én klimaatcrisis, met stip op 1. Veel mensen hebben het koud door de hoge energiekosten. De landelijke Warmetruiendag is op 10 februari.

GroenLinks Bronckhorst doet mee aan deze dag. ”We verzamelen nieuwe warme truien voor mensen met een laag inkomen. Daarbij denken we aan mensen die gebruik maken van de voedselbank. Daar brengen we de truien. We hebben diverse kledingzaken uit Bronckhorst bereid gevonden om een aantal nieuwe truien beschikbaar te stellen voor deze actie: Tine Mode, Visser Mode, LEF, Hema (Hengelo), Frederiks by Jessi, Roozengaarde sport&mode en New Inch hebben ruimhartig bijgedragen” aldus Gerard Oud van GroenLinks Bronckhorst.

Op 10 februari worden de truien bij de voedselbank opgehangen. Inwoners die gebruik maken van de voedselbank in Zelhem mogen dan ook een trui uitkiezen. ”Hopelijk helpt dat een beetje om ondanks de hoge energieprijzen toch behaaglijk de winter door te komen” laat de partij als boodschap achter.

© Foto: Warmetruiendag