Zondag 27 augustus is de Ronde van de Achterhoek. Dit jaar start deze internationale wielerkoers in Groenlo. Ongeveer 25 ploegen doen eraan mee. Zij doorkruisen 8 Achterhoekse gemeenten over een parcours van zo’n 200 kilometer.

Wethouder Sport, Bart Porskamp vindt het geweldig dat de Ronde van de Achterhoek kan starten en finishen in Groenlo. “Een prachtig sportevenement, niet voor niets noemen we het de ‘Achterhoekse Hoogmis’. En zo zien nog meer mensen hoe mooi Groenlo en Oost Gelre is. Dat is ook belangrijk voor onze lokale ondernemers.”

Rond 10.45 uur presenteren de wielerploegen zich op het podium aan de Ruurloseweg. Vanaf 12.00 uur vertrekt de karavaan daar vandaan geneutraliseerd richting Deventer Kunstweg. Bij de Buitenweg start de wielerwedstrijd officieel. Rond 16.00 uur komt de karavaan Groenlo weer binnen en legt daar 4 keer het lokale parcours af. De route van de lokale wedstrijd ziet u op de plattegrond. De finish is rond 16.20 uur aan de Ruurloseweg. Op het podium daar zal wethouder Bart Porskamp om 16.45 uur de winnaars huldigen.

© Foto: gemeente Oost Gelre