© Foto: RTV Ideaal (archief)

In een boerderij aan de Beukenlaan in Baak woedt zaterdagavond een grote uitslaande brand. De vlammen sloegen uit de woonboerderij met een rieten dak. Omstreeks 17.30 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd.

De brandweer is met veel materiaal uitgerukt om het vuur te bestrijden. Er waren volgens Omroep Gelderland drie blusvoertuigen, een waterwagen en een hoogwerker ter plaatse. Een woordvoerder van Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland laat om 19.15 uur weten dat de vlammen niet meer uitslaand zijn, maar dat de brand nog niet onder controle is.

Het bovenste gedeelte van het dak is afgebrand. Het woongedeelte van het huis heeft rook- en waterschade opgelopen. De bewoners van het de woning waren op het moment dat de brand uitbrak thuis, maar konden hun huis op tijd verlaten. “Het gaat om twee families. De mensen worden opgevangen bij mensen in de buurt”, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten.

De veiligheidsregio laat weten dat de brand vermoedelijk is begonnen als een schoorsteenbrand. Team brandonderzoek gaat nog wel onderzoeken of dat daadwerkelijk de toedracht is.

© Foto: RTV Ideaal