In een woonboerderij aan de Tellinstraat in Drempt heeft donderdagavond een felle uitslaande brand gewoed. De brandweer rukte met groot materieel uit, laat Omroep Gelderland weten. De brand woedde in een rieten kap van een dubbele woning. Volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland werd er een speciale eenheid uit Elst, die gespecialiseerd is in het bestrijden van brand in rieten daken, ingeschakeld om te helpen.

De brandweer heeft later op de avond opgeschaald naar ‘zeer grote brand’, omdat er extra bluscapaciteit nodig was. De bluswerkzaamheden hebben nog enige tijd geduurd, omdat ‘dit soort branden vragen om een specialistische aanpak’. Bij de brand was er sprake van flinke rookontwikkeling. Er was ook een ambulance aanwezig. Of er mensen of dieren gewond zijn geraakt is nog niet duidelijk. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog onbekend, laat de veiligheidsregio weten.

De brand behoorlijk wat bekijks. Een brandweerauto zou een auto van een omstander opzij hebben geschoven om bij de brand te kunnen komen.

© Foto: RTV Ideaal