De grote brand bij partycentrum in Achter Drempt heeft veel schade aangericht. Het pand met daarachter een woonhuis moet als verloren worden beschouwd en zijn volledig uitgebrand. De dikke grijze en zwarte rook zorgde voor veel bekijks. De rook was in de omgeving goed te zien, zo ook in Toldijk, Steenderen en Hummelo. De Veiligheidsregio had omwonenden gewaarschuwd om de ramen en deuren dicht te doen en ventilatie uit te schakelen. De brand heeft er ook voor gezorgd dat een deel van Achter Drempt lange tijd zonder stroom kwam te zitten.

Dinsdagmorgen rond 7:15 uur kwam de melding bij de hulpdiensten binnen dat er een brand zou zijn bij het partycentrum aan de Zomerweg in Achter Drempt. Al snel was duidelijk dat het om een ”zeer grote brand” zou gaan en werd er flink opgeschaald. Vele brandweerlieden uit de regio hebben inzet getoond om de brand te blussen. Ook kregen ze assistentie van een hoogwerker uit Doetinchem. In het pand was niemand aanwezig ten tijde van de brand. Om 10:50 uur werd het sein ‘brand meester’ afgegeven. Maandagavond is de huurder van de zaal nog binnen geweest en zag dat er een lekkage was. Of dit de oorzaak van de brand is word nog onderzocht. Dinsdagavond zou hij samen met de nieuwe eigenaar om tafel gaan.

“Ik ben bij de locatie geweest en leef erg mee met de betrokkenen. De brandweer heeft met grote inzet de brand onder controle gekregen en omwonenden werden goed opgevangen in de buurt en bij het Hessenhuus” aldus burgemeester Marianne Besselink. In 2011 woedde er ook al een brand in het partycentrum dat destijds De Boerderie heette. In de kelder van het complex zat een hennepkwekerij. Het deel wat 11 jaar geleden afgebrand was werd in ere hersteld.

Foto: Hans van Loenen

Meer foto’s in ons fotoboek