Donderdag 17 februari mochten Danny Jansen, cliënt bij Estinea, en Henk Hartemink van Stichting Vrienden van Estinea maar liefst zes cheques van bedrijven uit de regio in ontvangst nemen voor de aanschaf van tablets en informatieborden. Met deze apparaten
kunnen cliënten van Estinea een speciale app gebruiken waarmee ze stap voor stap vakvaardigheden kunnen leren en zelfstandiger werken.

Een eerdere pilot met deze app was zeer succesvol. Meer eigen regie met handige technologie. Dat is de kern van de app ‘Mijn EigenPlan’ voor mensen met een verstandelijke beperking. Via de app op een tablet of informatiebord kan iemand nieuwe vakvaardigheden te leren, zodat hij of zij zelfstandiger kan werken. De afgelopen tijd deed een aantal cliënten en medewerkers van Estinea mee aan een pilot. en de reacties waren heel positief.

Vele bedrijven doneerden een mooi bedrag voor de aanschaf van tablets en informatieborden waar de app op gebruikt kan worden. “Het is geweldig om te zien hoeveel bedrijven uit de omgeving bijspringen om een bijdrage te leveren aan het levensgeluk van mensen met een verstandelijke beperking in hun regio”, vertelt Henk Hartemink, voorzitter stichting Vrienden van Estinea.

Foto: Estinea