© Foto: Gemeente Doetinchem

Op woensdag 10 juli werd het Rondje de Pol in Gaanderen officieel geopend door kartrekkers van Minerva en VVG, wethouder Robbert Hummelink, en kinderen van basisscholen Wis & Wierig, Gaanderwijs en HumanKind. “Rondje de Pol is een mooie aanvulling voor het dorp Gaanderen en gaat bijdragen aan veel ontmoetingen tussen zowel jong als oud,” schrijft de gemeente Doetinchem.

Rondje de Pol is een wandelroute van ongeveer 2 kilometer die jong en oud, met of zonder beperking, samen gezond laat bewegen. Het terrein is openbaar toegankelijk. De route is aangelegd in samenwerking met lokale verenigingen en instellingen en begint en eindigt bij de Pol waar mensen onder het genot van een kopje koffie kunnen bijkletsen en nieuwe mensen kunnen ontmoeten.

Rondje de Pol is een resultaat van de Dorpendeal Gaanderen ‘Van Goed naar Beter’, een initiatief om de sociale verbondenheid van het dorp te versterken. De Dorpendeal, vastgesteld in de zomer van 2023, richt zich op drie thema’s: prettig wonen, ontmoeten, en betere onderlinge samenwerking.