© Foto: Toon Roelofsen

Onze regio bevond zich donderdagavond in de zone met de meeste neerslag. De eerst stevige buien ontstonden in de loop van de avond. De onweersbuien trokken toen tergend langzaam westwaarts, waardoor het soms op één locatie standvastig zeer hard door bleef regenen vergezeld van hagel.

In Hengelo veranderden de straten tot 2 keer toe in ‘rivieren’. Hoewel er geen meldingen bekend zijn van blikseminslagen was er sprake van een hevig onweer. In totaal werd in Hengelo 60 millimeter in de regenmeter aangetroffen. De toch al natte akkers kwamen opnieuw half onder water te staan. In Keijenborg viel er in korte tijd erg veel regen. De Kerkstraat kwam geheel, inclusief stoep, onder water te staan.

In de gehele regio viel er buitengewoon veel water. De overlast in de Achterhoek en Liemers is beperkt gebleven. Echt grote meldingen van overlast zijn er niet. Diverse huishoudens hebben aan RTV Ideaal laten weten dat de onweer zorgde voor uitval van de elektriciteit. Meestal slaat bij harde onweer en bliksem de aardlekschakelaar af.

De Kerkstraat in Keijenborg. © Foto: Simone Kempers – Westrum