SONY DSC

Van een van de jongste debutanten ooit bij De Graafschap naar een vierdedivisieclub in Spanje. De twintigjarige verdediger Milan Hilderink uit Steenderen hoopt zijn loopbaan een nieuwe impuls te geven met zijn overstap naar CD Manchego, maar het gemis van een doorbraak in Doetinchem blijft voelbaar.

Onder Mike Snoei debuteerde Hilderink in 2019 als zestienjarige in het betaald voetbal, in het met 3-0 gewonnen thuisduel met FC Volendam. De Rotterdamse trainer was lovend over de verdediger, maar de jaren daarna lukte het Hilderink niet een vaste waarde te worden op De Vijverberg. Na een seizoen op huurbasis bij TOP Oss, waar hij 25 keer in actie kwam, werd zijn contract in Doetinchem deze zomer niet verlengd. “Ik had wel gehoopt op meer vertrouwen en een nieuwe kans, want De Graafschap zit in mijn hart”, zegt Hilderink. “Maar ja, je moet wel doorgaan en gaan voor de kansen die op je pad komen. Ik denk dat dit dan iets moois is, een avontuur in het buitenland.”

CD Manchego biedt die nieuwe kans. De club promoveerde afgelopen seizoen naar het vierde niveau van Spanje, de Segunda Federación, en overtuigde Hilderink van hun ambities. “Er waren ook wat clubs uit de Keuken Kampioen Divisie geïnteresseerd, maar dat werd niet echt concreet”, zegt Hilderink. Die voor twee jaar heeft getekend. “Op mijn leeftijd vind ik dit avontuur ook mooi om mijzelf als mens te ontwikkelen, én als profvoetballer. En na die twee jaar kunnen we kijken wat er gebeurt, misschien gaan er wel deuren in Spanje open.”
Hilderink betrekt in Spanje een appartement op ongeveer twee uur rijden van Madrid, in het binnenland. Hoewel het avontuur trekt en de verdediger veel zin heeft in zijn tijd in het Mediterraanse land, blijft het uitblijven van een doorbraak in Doetinchem wel vreten. “Wie weet dat ze bij De Graafschap ook wel met een schuin oog meekijken naar Manchego”, zegt de Steenderense verdediger. “Ik sta er altijd voor open om me daar weer te bewijzen, want het blijft jammer hoe het is gegaan.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

© Foto: REGIO8