Maandag vond de jaarlijkse huldigingsavond voor de brandweerposten van de gemeente Bronckhorst plaats. Tijdens deze avond zijn nieuwe leden verwelkomd, jubilarissen gehuldigd en is er afscheid genomen van enkele vrijwilligers. De officiële handelingen zijn verricht door burgemeester Marianne Besselink in samenwerking met de districtscommandant Achterhoek Noord, Erwin te Bokkel.

”Zonder de grote inzet van de vrijwilligers kan de brandweer niet functioneren in de gemeente Bronckhorst. De inzet en betrokkenheid van de brandweervrijwilligers levert een onmisbare bijdrage aan de veiligheid binnen de gemeente. In het openingswoord van Erwin te Bokkel kreeg dit dan ook de verdiende aandacht” aldus burgemeester Marianne Besselink. Er zijn in de afgelopen 2 jaar 6 nieuwe vrijwillige leden verwelkomd in de gemeente. Zo kwam Bjorn Polman bij post Hengelo, Nick Nijmeijer en Thijs Ritzer bij post Steenderen, Niek van Ark en Ruben den Hertog bij post Vorden. Bij de post Zelhem is Eelco Verbiest in dienst getreden, hij is reeds in het bezit van de benodigde diploma’s omdat hij van elders in het land naar de Achterhoek is verhuisd en hier graag zijn diensten aanbied.

Verder werden er op de feestelijke avond jubilarissen gehuldigd voor 12,5 jaar, 20 jaar, 25 jaar, 30 jaar, 35 jaar en 40 jaar brandweerdienst. Ook zijn er een aantal vrijwillige brandweermensen gestopt in Steenderen, Vorden en Zelhem.

Foto: VNOG