© Foto: 112Achterhoek-nieuws.nl

De hulpdiensten zijn maandagochtend grootschalig uitgerukt naar een pand in Hummelo omdat er op onjuiste wijze asbest werd verwijderd. Drie mannen uit Roemenië waren in opdracht van een uitzendbureau bezig, zonder de juiste voorzorgsmaatregelen.

De drie hadden van een uitzendbureau de opdracht gekregen om asbest bij het pand aan Het Lendebosch te verwijderen. Echter gebeurde dit niet volgens de voorschriften. Volgens een verslaggever ter plaatse zouden ze bijvoorbeeld mondmaskers van een drogisterij hebben gebruikt. De mannen waren al enige tijd bezig op de locatie voor de hulpdiensten ter plaatse kwamen. De drie Roemenen zijn ontsmet door de brandweer, dit geldt ook voor agenten die het pand hebben betreden.

Na de vondst werd de zogenaamde ‘asbestprocedure’ in gang gezet. Hierdoor werd er snel opgeschaald door de hulpdiensten. Er is ook een politiehelikopter ingeschakeld om van boven de situatie in het pand in Hummelo te schetsen. Er zijn ook asbestresten gevonden in een naastgelegen sloot. Deze zijn bij de werkzaamheden verwijderd en in de sloot gedumpt. Deze resten moeten verwijderd worden door deskundigen van de gemeente. Ook zouden er verschillende materialen verband zijn in een container op het terrein, waaronder kleding.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8