Hummelo is vrijdag massaal uitgelopen om afscheid te nemen van de geliefde dorpsbewoner Henk Greven. Vanaf de kerk in het dorpshart werd zijn lichaam in een grote stoet weggeleid, terwijl tientallen collega’s van de Koninklijke Marechaussee een erehaag vormden bij de begraafplaats.

“Henk was zeer bedreven met zijn werk, heel trots en heel begaan”, aldus collega Marc Francissen. “Wij willen vanuit dit uniform een laatste eerbetoon tonen aan Henk en aan zijn familie. Om zo een waardig en mooi afscheid te geven en daar een steentje aan bij te dragen, als de organisatie waar Henk deel van uitmaakte. Wij zijn trots dat hij bij ons mocht werken.” Greven was een geliefde collega, het overlijden kwam bij zijn voormalige collega’s dan ook hard aan. “Ik zou Henk eigenlijk typeren als altijd alles voor een ander”, vertelt Francissen. “Hij dacht nooit aan zichzelf en was heel bescheiden. Het ging hem alleen om de andere mensen en daar deed hij alles voor, van vroeg tot laat. Hij was meer dan alleen werk.”

De 57-jarige Achterhoeker was een drijvende kracht in het dorp en onder meer betrokken bij het jaarlijkse carbid schieten en het volksfeest als Overste van de Schutterij. Op oudejaarsdag werd er een eerbetoon gehouden tijdens het carbid schieten in Hummelo. “Hij was niet alleen de drijfveer van het carbid schieten, maar ook een vriend van ons en dat maakt het heel erg dubbel allemaal”, liet Johann IJsselstein toen weten bij Omroep Gelderland. “We gaan hem zeker heel erg missen.”

Op zijn werk maakte Greven diepe indruk: “Hij was meer dan een collega, hij was een vriend. Wanneer hij ’s ochtends binnenkwam, dan kwam de energie van Henk ook binnen en deed hij iedereen stralen met een lach. Hij deed zijn werk fantastisch. Ik denk dat alle collega’s het trots en eervol vinden om met Henk te hebben gewerkt. Naast dat hij collega was, was hij ook vader, partner en een hele trotse opa.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8