Op 21 september kunnen geïnteresseerden tussen 16.00 en 19.00 uur het definitief ontwerp voor de herinrichting van de Zomerweg in de bebouwde kom van Achter-Drempt bekijken. Op het parkeer/kermisterrein in Achter-Drempt staan kraampjes met de tekeningen, afbeeldingen van het groen en de materialen die de gemeente Bronckhorst gaat gebruiken.

De medewerkers van Advies en ingenieursbureau Roelofs laten bezoekers graag zien hoe de herinrichting de verkeersveiligheid en leefbaarheid op en aan de weg wordt verbetert. Ook is de afkoppelcoach aanwezig om alle vragen over het afkoppelen en opvangen van regenwater te beantwoorden. geïnteresseerden kunnen langskomen op elk moment tussen 16.00 en 19.00 uur op het parkeer/kermisterrein in Achter-Drempt. Bij slecht weer wordt er uitgeweken uit naar het ‘t Hessenhuus.

Op basis van de reacties op het schetsontwerp is de tekening op enkele punten nog aangepast. Het is niet mogelijk om alle wensen te vervullen en sommige wensen waren tegenstrijdig aan elkaar. Daarin maakt de gemeente weloverwogen keuzes. Zo wordt de snelheid binnen de kom volledig 30 kilometer per uur, is de ligging van de wegversmallingen geoptimaliseerd en zijn de parkeerplaatsen naast de aansluiting met Kruijsakker terug in het ontwerp.

© Foto: Gemeente Bronckhorst