De elfjarige Jesper Vieberink uit Zelhem is door de gemeente Bronckhorst in het zonnetje gezet met het lintje ‘Held van Bronckhorst’. Enkele weken geleden was hij alleen thuis toen er brand uitbrak in zijn woning, waarna hij de brandweer inseinde.

Jesper kreeg de onderscheiding in zijn huis aan de Oldenoord uitgereikt. Naast burgemeester Marianne Besselink, was ook bevelvoerder Suzanne Liet van de brandweerpost in Zelhem daarbij aanwezig. De elfjarige wordt gezien als held omdat hij de hulpdiensten inseinde toen er zondagmiddag 16 januari brand uitbrak in de garage naast zijn woning. Zijn ouders waren op dat moment niet thuis. Mede door zijn snelle handelen is de schade beperkt gebleven tot de garage, terwijl de huisdieren tijdig uit het huis werden gehaald.

Burgemeester Besselink, die de onderscheiding uitreikte, laat weten trots te zijn op de elfjarige Zelhemmer: “Het is zo belangrijk dat ook kinderen al jong weten dat bij je brand of een ongeluk 112 moet bellen. En doordat Jesper dat ook zo snel deed nadat hij de brand zag, is iedereen gered en de schade beperkt gebleven. Dat maakt hem voor ons een held en hij heeft het lintje daarom dubbel en dwars verdiend.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroep REGIO8

Foto: Gemeente Bronckhorst