© Foto: RTV Ideaal

1 oktober 2023 is het boek “Leren leven is Leren Loslaten’ van Joseph Aagten gelanceerd in het Sourcy center in Zieuwent en warm ontvangen. Het boek is al een tijdje op de markt en de reacties zijn zeer positief. Het boek gaat over Joseph Aagten.

Aagten is in 1938 geboren op een kleine boerderij in Zieuwent. Hij komt uit een groot gezin met 12 broers en zussen en hij kwam als vierde op deze wereld. Het boek begint met een beschrijving van de samenleving en het gezin ,in de tijd van rond de Tweede Wereldoorlog. Het Rooms Katholieke geloof had grote invloed op het gezin. Waarin de religie een zeer belangrijke rol speelde. De invloed op Joseph was zo groot dat hij, nadat hij enkele jaren in een fabriek had gewerkt, zelfs priester werd.

Toch trad hij later uit dit ambt. Het dienen van de medemens bleef hem echter boeien en dat vond hij als maatschappelijk werker in de TBS kliniek in Rekken. Het proces van “Priester worden tot maatschappelijk werker in de TBS kliniek”, waarin de gangbare levensvragen en levenslessen de revue passeren, is misschien een interessant onderwerp voor de lezer. Het boek is beschikbaar bij de Bruna in Groenlo, Kees in Lichtenvoorde, Spar in Zieuwent, Kramer en Kalimi’s in Winterswijk, Readshop in Ruurlo, Cigo in Borculo en Gellekink in Eibergen.