Zondag 6 november wordt in het Muziekcentrum Borculo een uniek concert gegeven door De Berkelzangers en het Seniorenorkest De Achterhoek, met als motto “Met mekare”. Beide verenigingen vieren een jubileum: 25 jaar bestaan van De Berkelzangers en 30 jaar bestaan van het Seniorenorkest.

De Berkelzangers is een mannenkoor met ongeveer 40 leden inclusief een eigen combo uit de gemeente Berkelland en omgeving. Het brede repertoire bestaat uit liederen uit zowel de hoek van shanty, Egerländer, evergreens, caribbean, pop. Veel zijn meezingers in meerdere talen en dialect. Dirigent is vanaf de oprichting Lodewijk van Houwelingen. Seniorenorkest De Achterhoek bestaat uit ruim 45 muzikanten afkomstig uit de gehele Achterhoek. Het is een compleet Harmonie orkest waarbij alle geledingen goed zijn bezet. Het repertoire is net als bij het koor niet onder één noemer te vangen.

Aan het eind van het programma zal er gezamenlijk worden opgetreden met bekende Nederlandstalige en Egerländer nummers. Een gezellige zaalindeling zal bijdragen aan deze muzikale middag.

© Foto: Berkelzangers / Seniorenorkest De Achterhoek