Woensdagmorgen opende de Jumbo in Zelhem haar deuren weer naar drie weken lang dicht gezeten te hebben door een grote verbouwing. ”Wij zijn met ons team trots op deze nieuwe winkel, onze grootste verbouwing tot nu toe! Je herkent de oude winkel niet meer terug, zoveel is er verandert” aldus Bouke Hollak van Jumbo Hollak Zelhem.

Middelpunt van de winkel is de verskeuken in combinatie met de slagerij. In de verskeuken worden dagelijks verse producten bereid. Denk aan vers belegde broodjes, maaltijdsalades, soepen, borrelschalen, pizza’s en seizoenspecialiteiten. ”In de slagerij malen wij nog elke dag vers gehakt, maken wij verse worst en snijden vers rundvlees en varkensvlees” aldus Hollak.

Bij de kassa afdeling wordt gebruik gemaakt van een zelfscan plein. Daar staan 6 zelfscan kassa’s waar de klant de boodschappen, zonder hulp van een medewerker, zelf kan afrekenen. De host medewerkers die werkzaam zijn op het plein helpen waar nodig en voeren soms steekproeven of leeftijd controles voor alcohol uit. Afrekenen kan ook nog steeds bij drie normale kassa’s. De versafdelingen zijn flink groter geworden en de gangpaden zijn iets breder geworden. De slijterij is verplaatst en zichtbaar achter een glazen wand. De nieuwe parkeerplaats is inmiddels ook bereikbaar met 16 extra parkeerplaatsen.

De nieuwe supermarkt is ook een duurzame winkel geworden met veel minder energie verbruik en is volledig van het gas af. ”Wij horen bij de eerste paar supermarkten in Nederland waar bijna alle koelingen zijn afgedekt, dat scheelt een heleboel energie. Ook ligt er ligt een sedum groendak en de verlichting wordt gedimd als er veel licht van buiten naar binnen komt” verteld de supermarkteigenaar.

© Foto: Jeffrey van Londen