Na een éénjarige onderbreking en de afgeslankte vorm in 2021, mogen paardensportliefhebbers uit heel Europa zich weer opmaken voor een bruisend evenement in Vragender. Jumping de Achterhoek maakt namelijk haar rentree op de internationale kalender. Met een zinderend sportprogramma, maar ook feestavonden en netwerkbijeenkomsten kunnen deelnemers en bezoekers uitkijken naar een heus paardenfestijn.

Donderdag 24 november klinkt het startsein op het Paardensportcentrum Lichtenvoorde. Het eerste weekend staat in het teken van de internationale jeudgspringsport. De aanmeldingen liepen storm en maar liefst 322 paarden en pony’s verschijnen dit weekend in de piste in Vragender. De Junioren en U25 (ruiters tot 25 jaar) zullen het spits afbijten, er zijn ponyklassen en komen er opvallend veel ruiters en amazones met hun paarden aan start in de Children rubrieken.

Edwin Hoogenraat, de Nederlandse bondscoach van de pony’s, Children en Junioren, kijkt ieder jaar reikhalzend uit naar Jumping de Achterhoek: “In de afgelopen tien jaar dat dit evenement is georganiseerd, heb ik nog geen enkele editie gemist. De populariteit is mijns inziens te danken aan de organisatie. Zij doen er alles aan om het voor iedereen plezierig te maken. Je kunt er als deelnemer heerlijk rijden, alle faciliteiten zijn goed verzorgd”, legt Hoogenraat uit.

Het programma in week twee behelst onder meer de ontknoping van GMB Jonge Paarden competitie en de internationale proeven van 1.20m tot en met 1.45m niveau. De 1.45m Rabobank Grote Prijs van de Provincie Gelderland vormt zondag 4 december de spectaculaire afsluiter van het evenement.  

© Foto: Digishots