De veertiende editie van de Keppelrun in de bossen rond Hoog-Keppel bereidt zich voor op mogelijk tropische omstandigheden. De temperatuur kan zondag oplopen tot boven de dertig graden, terwijl de zon ook flink gaat schijnen.

“We verwachten inderdaad mooi weer”, zegt voorzitter Rob Meenhuis van de hardloopwedstrijd, die aangeeft dat er tussen de acht- en negenhonderd lopers aan de start staan, fors meer dan de vorige editie. “In de ochtend is het nog wat koeler, maar we komen in de middag vermoedelijk wel rond de dertig graden uit.” De weersvoorspelling dwingt de organisatie tot maatregelen, zo zijn er extra waterposten langs de route geplaatst. “We hebben onderweg ook extra sproeiers neergezet waar mensen onderdoor kunnen lopen”, vult Meenhuis aan. “Daar komen uiteraard wel wat extra kosten bij kijken, maar dat zijn ook de risico’s die je loopt.”

Volwassen deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden, de vijf, de tien en de 2,5 kilometer. De route loopt door het Hessenbos en de kernen van Laag- en Hoog-Keppel. Ook leidt het parcours van de lange afstanden over de Keppelse Golfbaan. “Over de paden langs de banen, niet over het gras heen”, verklaart Meenhuis, die zelf ook heel enthousiast is over de jeugdloop met kortere afstanden waar veel leerlingen van basisscholen uit Hummelo en Drempt aan meedoen. “Je krijgt echt kippenvel als je ziet hoe enthousiast die kinderen zijn.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: Keppelrun