Deze week is het weer een aantal dagen groot feest in Hummelo. Het Hummelose Volksfeest wordt sinds mensenheugenis gehouden op de tweede woensdag van september en de dinsdag ervoor. Het is een feest van en voor de Hummelose bevolking dat bol staat van oude tradities zoals de optochten van schutters en ruiters, ringsteken te paard, bielemannen, vaandelslaan, spelletjes voor de jeugd, vogelknuppelen en het vogelschieten met oude geweren.

Zondag begonnen de festiviteiten met een gezellige fietstocht met puzzeltocht. Maandagavond was het tijd om de vogel weg te brengen naar het kermisterrein. Daarna was er een kinderdisco voor de jeugd van Hummelo. Later op de avond was het feest met de Green Monkeys. De dinsdag staat in het teken van optocht en de volksspelen.

De woensdagmorgen is het al vroeg dag, om 7:00 uur is er namelijk de Reveille waarna er een rondgang door het dorp plaatsvindt. In de ochtend en middag zijn er spelletjes voor de peuters en kleuters in het dorp, een opdrachtentocht door het dorp voor de kinderen van groep 5 tot en met 8 van de basisschool en zullen er weer diverse volksspelen zijn.

© Foto: Lynn Overbeek

Meer foto’s in ons fotoboek