De tweede bijeenkomst van het huidige kinderparlement van de gemeente Bronckhorst was bij de Keuken van Hackfort, waar ze ontvangen werden door uitbaters Boudewijn en Lindsay en hun kok. Zij gebruiken in de keuken groente uit eigen moestuin. Samen willen ze een eigen moestuin opzetten om bij te dragen aan een duurzame samenleving.

De kinderen kregen uitleg en ze konden natuurlijk verschillende dingen proeven zoals bietenjam, vijgenjam, aardbeienazijn, schorseneren en nog veel meer vergeten groente. Daarna gingen ze samen aan de slag voor de eigen moestuin die ze willen opzetten om bij te dragen aan een duurzame samenleving. Dat is het speerpunt van het kinderparlement. Alle leden hadden een eigen recept meegenomen en samen met een aantal medewerkers van groen/landschap en duurzaamheid van de gemeente maakten ze een plan voor de nieuwe moestuin en wat daarin moet komen. In maart hebben ze een ‘zaaidag’ en wordt gekeken of de kinderen thuis alvast wat groente kunnen opkweken.

“We zijn nog in gesprek over een locatie om bij aan te haken en straks samen met een aantal inwoners een blijvende moestuin te bouwen. Het was een leuke en actieve bijeenkomst waar de kinderen werden geïnspireerd door de mooie omgeving en de enthousiaste mensen van de Keuken van Hackfort. Op naar een mooie moestuin”, aldus de gemeente Bronckhorst.

© Foto: Gemeente Bronckhorst