Vrijdag 26 mei is de feestelijke opening van het Klompenpad Braakhekke Bultenpad in Harfsen. Wethouder Eric-Jan de Haan van de gemeente Lochem en Arjan Vriend, directeur-bestuurder van Landschapsbeheer (SLG) zullen het startpaneel onthullen in bijzijn van de vrijwilligers en de deelnemende grondeigenaren. De opening vindt plaats om 14.00 uur bij Rad van Avontuur, Lochemseweg 134a in Harfsen. Daarna volgt een korte wandeling over een deel van het Klompenpad met een afsluitende toost.

Het Braakhekke Bultenpad is een rondwandeling van elf kilometer door het mooie buitengebied van Harfsen. De wandeling start midden in Harfsen bij de Klokkenstoel en voert de wandelaar door de bossen rond Harfsen, maar ook over de Braakhekke Bulten en de laag gelegen broeklanden van het Harfsens Broek. Er is ook een overstaproute naar het Laorns Enkenpad. Het Braakhekke Bultenpad is het 148ste Klompenpad en het tweede Klompenpad in de gemeente Lochem. Onder begeleiding van SLG hebben enthousiaste vrijwilligers de route ontwikkeld. Zij gaan het pad ook maandelijks nalopen om te controleren of alles nog werkt en toegankelijk is.

Met medewerking van grondeigenaren, gemeente Lochem en andere partijen uit de streek is de route tot stand gekomen. Het Klompenpad is gefinancierd door Provincie Gelderland, gemeente Lochem en de Nationale Postcode Loterij. De route is in beide richtingen gemarkeerd met rode klompjes. De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is onder andere verkrijgbaar bij Camping & Brasserie de Waterjuffer, Landwinkel & Bloembinderij De Winde, de Haarbroekse Vijvertuin, de Spar van Harfsen en bij VVV’s in de regio.

© Foto: Klompenpaden