Elke derde donderdag van de maand wordt er bij het Stadshuus in Lochem een bingomiddag georganiseerd. Iedereen die het leuk lijkt kan mee doen en kan, zonder aanmelding vooraf, het Stadshuus binnenlopen. Gerrie Halsema is de vaste spelleider van de bingo. Tijdens de bingo zijn er mooie prijzen te winnen.

Elke derde donderdag van de maand organiseert het Stadshuus een bingomiddag. De deelnemers kunnen vanaf 2 uur naar binnenlopen alvast plaatsnemen met een lekker kopje koffie of thee en met elkaar praten. om half 3 start de eerste bingo ronde. Na 3 rondes is er een korte pauze. Op de middag worden er in totaal 6 rondes gespeeld. Deelnemers betalen voor deze middagen 6 euro waarmee ze 6 bingokaarten krijgen met één gratis kopje koffie of thee aan het begin. Tijdens de bingo kunnen deelnemers ook hele leuke prijzen winnen. B11 was donderdag 16 februari het eerste cijfer dat werd omgeroepen in de zaal. Bij de eerste ronde wonnen vier deelnemers al een mooie prijs. De winnaars van de eerste ronde konden kiezen uit een hyacint, fles wijn, gevelhuisje en een handdoek. De eerste winnaar had uit deze prijzen de eerste keuze. “Als het zover is ben ik er wel bij. Gerrie is er goed in en doet het altijd heel erg leuk”, vertelt één van de deelnemers van de bingo.

De bingomiddagen worden door een ploeg vrijwilligers georganiseerd vanuit het Stadshuus. Iedereen is welkom. “Blijf niet alleen thuis, kom gezellig mee doen en heb een hele middag plezier”, aldus de organisatie. Als mensen graag willen komen maar geen vervoer hebben kan er contact worden opgenomen met stichting Welzijn Lochem. Iedereen die wel op eigen gelegenheid naar het Stadshuus kan komen is op iedere derde donderdag van de maand welkom om binnen te komen en mee te doen aan de bingomiddagen.

© Foto’s: Nicole Arendsen

Meer foto’s in ons fotoboek