De Raad van State geeft groen licht voor de bouw van de multifunctionele accommodatie (MFA) in Keijenborg. Een omwonende ging in hoger beroep tegen de komst van het nieuwe complex, maar dit werd afgewezen.

“Een flinke opsteker en een stap in de goede richting”, aldus wethouder Evert Blaauw van Bronckhorst over de uitspraak. De bezwaarmakende partij, een omwonende, stapte naar de hoogste bestuursrechter uit angst voor geluids- en parkeeroverlast. Volgens de Raad van State zijn deze zorgen ongegrond op basis van uitgevoerde metingen. “Overigens is ter zitting door partijen uitgesproken dat zij het belangrijk vinden om over eventuele overlast met elkaar in gesprek te blijven”, laat de Raad van State weten in de uitspraak.

Wanneer de schop daadwerkelijk de Keijenborgse grond ingaat, is nog steeds niet duidelijk. Tegen de omgevingsvergunning van het MFA is ook een bezwaar ingediend, hier volgt dinsdag een uitspraak over. De bezwaarmaker kan daarin ook nog in hoger beroep gaan. “Het is een vertragende factor, maar wij hebben als overheid de wet te volgen”, aldus Blaauw.

Naast voetbalvereniging Keijenburgse Boys, verhuist ook de lokale tennisvereniging Keislag naar het nieuwe complex. De accommodatie wordt gerealiseerd op het bestaande terrein van de voetbalclub. Eerder gaf ook de gemeenteraad van Bronckhorst al toestemming voor het project.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

© Foto: Dorpsraad Keijenborg