© Foto: RTV Ideaal / Jeffrey van Londen

Op koningsdag vinden er in vele plaatsen in de gemeente Bronckhorst, gemeente Lochem en andere gemeenten veel activiteiten plaats. Hieronder is een overzicht met de activiteiten per plaats. Mocht je zelf nog een locatie weten en deze staat nog niet in dit overzicht? Mail dan de informatie over de locatie en activiteiten naar info@radioideaal.nl

Koningsdag in de gemeente Bronckhorst:

Baak: Koningsnacht vindt er vanaf 20:00 uur een pubquiz plaats bij Pepe Grillrestaurant. via secretariaat@baaksekermis.nl kan er worden opgegeven. Op Koningsdag is er van 10:00 tot 13:00 uur een brunch, aangeboden door KOS. Van 10:00 tot 10:30 uur vindt het Aubade plaats door Nieuw Leven. Ook zijn er spelletjes en een springkussen en kan er meegedaan worden met klootschieten.

Halle: Op sportpark Meisterskamp worden er vanaf 13:30 uur weer diverse spelletjes voor alle leeftijden georganiseerd. Vanaf 15:00 uur zal er de zeskamp plaatsvinden voor de jeugd tussen de 10 en 18 jaar. Eten en drinken is aanwezig dus het beloofd weer een meer dan gezellige dag te worden.

Halle-Heide: Koningsdag Halle Heide met diverse activiteiten voor jong en oud. De koningsloop start om 9:30 uur en de kleedjesmarkt start om 11:00 uur. Ook is er een springkussen, kan er meegedaan worden met een wandelbingo, het blotevoetenpad, een kleedjesmarkt, schminken en versier je fiets.

Keijenborg: Rond 10:00 uur zullen de activiteiten beginnen. Wethouder Antoon Peppelman zal Koningsdag in Keijenborg openen met een toespraak en een St. Janskruid borrel. Naast de zeskamp en het volleyballen voor de oudere kinderen is er voor de jongste kinderen ook genoeg te doen: spelen op de zandbult, springen in het springkussen, schminken, timmeren, knutselen en bouwen met grote blokken. Ook zal er na de prijsuitreiking van de zeskamp nog een leuke kinderkleedjesmarkt georganiseerd worden.

Steenderen: Op vrijdagavond worden de festiviteiten gestart met de kinderdisco. Van 18:15 tot 19:00 uur is groep 1 t/m 4 welkom, van 19:30 tot 20:30 uur is groep 5 t/m 8 welkom bij Big bread de Seven Steenen. Koningsdag zijn er van 13:00 tot 16:00 uur de activiteiten en kleedjesmarkt op het marktplein. Ook is er live muziek.

Vorden: Er is heel veel te doen in het bruisende Vorden. Om 8:45 uur begint de vrijmarkt, Aubade, en het dansoptreden. Om 10:00 uur is de start van de kermis, stormbaan, vogelschieten en de fietstocht. Ook is er nog een circusoptreden door Circus Lorelly, pannavoetbaltoernooi, een bingo, demonstraties door Brandweer Vorden, ene lampionnenoptocht en als afsluiter vuurwerk bij de Kasteelweide.

Zelhem: Er is veel te doen in het dorp op Koningsdag. Om 9:30 uur begint de vrijmarkt voor basisschoolleeringen, om 10:00 uur begint de zeskamp met de basisscholen in Zelhem. Ook kan er vanaf 10:00 uur wordt geschminkt en de haren laten stylen. Bij de Zonnekamp wordt er een gezellige middag georganiseerd en om 14:30 uur begint daar de middag met een hapje en een drankje. De ZAMC organiseert tevens een fietstoertocht, auto sterrit én auto tourrit. De studio van Radio Ideaal is ook de gehele dag geopend om een kijkje te komen nemen hoe er radio wordt gemaakt!

Koningsdag in de gemeente Lochem:

Almen: Een ieder is welkom bij de brandweerkazerne waar om 9 uur de kerkklokken zullen klink, daarna is het mogelijk om mee te doen aan de fietstocht. Er kan ook worden geknutseld, er is een markt en er is live muziek door het Shantykoor Almen en het duo His&Co.

Barchem: Hier wordt om 11:00 uur het Wilhelmus gezongen is er volop gezelligheid in de Spölvenne. Dit is te vinden in de Larikslaan.

Eefde: Daar viert op 26 april de gemeenschap de koningsnacht in de vorm van een bal. Op de zaterdag worden de festiviteiten doorgezet met een Aubade en een festival bij Het Spijk.

Gorssel: Om 12:30 uur luidt de klok, dit is het startpunt voor de activiteiten. Zo is er een kleedjesmarkt, zijn er spelletjes, kan er pony’s worden geknuffeld, lekker worden gegeten, is er vogelschieten en kan er naar muziek worden geluisterd.

Harfsen: Hier begint Koningsdag met een ontbijt. Daarna wordt er met versierde fietsen, skelters en steps naar Ons Plein gegaan om daar om 11:00 uur te proosten op de Koning. Ook in de middag zijn er nog vele activiteiten te doen in Harfsen.

Laren: Om 10:00 uur gaat er in de vorm van een optocht gestart wordn achter Apollo aan van Witkamp in de richting van de Braninkhal. Daar starten de kinderspelen en vanaf 13:30 uur is er vrijmarkt in het centrum van Laren.

Lochem: In het centrum van Lochem zijn de activiteiten weer terug. Daar start vanaf 10:00 uur de kleedjesmarkt en kan er worden gekeken en gekocht wat er allemaal wordt aangeboden. Ook is er een vrijmarkt, een braderie, live muziek, diverse spelletjes kunnen er worden gedaan, een speurtocht en vogelschieten.

Koningsdag in de gemeente Zutphen:

Zutphen: de traditionele kleedjesmarkt aan de Lange Hofstraat, Heukerstraat en Barlheze begint om 9.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Op de Groenmarkt (gratis voor alle leeftijden) staat een groot podium met PianoBar XXL en verschillende gastoptredens, van 12.00 tot 22.30 uur. De eerste editie van Zutphen Open Air belooft een spectaculair evenement te worden, met optredens van Jonna Fraser, Tribal Kush, Vunzige Deuntjes Soundsystem en vele andere artiesten. Het feest begint om 14.00 uur op de Zaadmarkt (18 + en gratis entree). Vanaf 20.00 uur transformeert de Schupstoel tot Kings’ Square met een History of House-feest, inclusief bekende house classics in de mix.

Warnsveld: De allergrootste en gezelligste Kleedjesmarkt van Noord-Oost-Nederland begint om 7:00 uur aan o.a. de Rijksstraatweg, Kerkplein en het gebied rond het voormalige gemeentehuis. Ook het vogelschieten vindt dit jaar weer plaats bij de brandweerkazerne. Na het vogelschieten vind er een gezellig feest plaats met Partyband Heer en Meester.

Koningsdag in de gemeente Doetinchem:

Doetinchem: Met zeven podia op verschillende locaties is het door de hele binnenstad één groot feest. Het centrum van Doetinchem is dé ontmoetingsplek van de regio op vrijdag 26 april (Koningsnacht) en zaterdag 27 april (Koningsdag). Op de website www.lkkrdoetinchem.nl kun je lezen waar de podia te vinden zijn. Samen met het We Are Royals Festival in Doetinchem kun je proosten op de verjaardag van Koning Willem Alexander. Met een indrukwekkende line-up aan artiesten kun je vanaf 14.00 tot na middagnacht uit je dak gaan. Voor dit festival heb je wel een entreebewijs nodig. 

Koningsdag in de gemeente Doesburg:

Doesburg: Tijdens Koningsdag wordt er vanaf ’s morgens vroeg tot in de avond een programma vol verschillende (kinder)activiteiten aangeboden. Met onder andere muziek, kinderrommelmarkt,museumaanbod, torenbeklimmingen en stadswandelingen. De dag begint om 8.30 uur met de Reveille vanaf de trans van de Martinitoren en wordt om 20.00 uur besloten met een taptoe vanaf de Martinitoren. Op de website www.bezoek-doesburg.nl is alle informatie te vinden.