© Foto: RTV Ideaal (archief)

Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve reikte woensdag een Koninklijke onderscheiding uit aan Gerrit Nijkamp. Hij nam woensdagavond afscheid van zijn bestuurlijke taken bij Omnivereniging OVERA in Almen. Na de Algemene Ledenvergadering werd Nijkamp verrast door de burgemeester die met de onderscheiding aankwam lopen.

Gerrit Nijkamp zet zich al 37 jaar in voor Omnivereniging OVERA. Hij is voor velen het aanspreekpunt over sporten en bewegen. In 1987 begon hij als secretaris van de Almense Turn- en Tafeltennis Club bij het bestuur Gymnastiek. Een jaar later werd hij ook actief in het hoofdbestuur. Eerst 8 jaar als voorzitter en daarna als secretaris. Mede door zijn tomeloze inzet is OVERA een gezonde financiële vereniging.

Nijkamp is de initiatiefnemer van nieuwe sporten bij de vereniging. Het pionieren met verschillende bewegingsvormen ligt hem erg goed. Door in te spelen op de wensen van alle leeftijdsgroepen blijft de vereniging gezond en levendig. Hiernaast levert de Gerrit ook een stevige bijdrage aan het beheer en onderhoud van de sportzaal. Verder organiseert hij samen met anderen de jaarlijkse speculaasactie en helpt hij bij sportieve evenementen buiten de sportzaal.

Vanaf 1990 is Nijkamp actief voor de Protestantse Gemeente Almen als lid van de Cantorij van de kerk. Van 1992 tot 2017 verzorgde hij de financiële administratie. Ook werkte hij vanaf toen actief mee aan de Actie Kerkbalans. Iedereen kan ook altijd een beroep op hem doen als klokkenluider van de kerk. In 2004 begon de heer Nijkamp als bestuurslid én schipper bij Stichting de Berkelzomp, afdeling Almen. In 2017 begon hij bij de Stichting Gorsselse Zwembaden, met name bij zwembad De Berkel in Almen. Hij verzorgde het schilderwerk voor de 3 nieuwe blokhutten. Vanaf dat moment werd hij vrijwilliger en sindsdien verricht hij onderhouds- en tuinwerkzaamheden.