Fietsen is leuk en het helpt je ook nog eens om langer gezond, sociaal actief én zelfredzaam te blijven. Dat wil je natuurlijk zo lang mogelijk blijven doen. Daarom organiseert de provincie Gelderland een fietshelm kortingsactie.

Provincie Gelderland vindt het belangrijk dat iedereen zo lang mogelijk veilig kan blijven fietsen. De kortingsactie van de provincie start op zaterdag 16 oktober 2023. Wie in de actieperiode een goedgekeurde fietshelm koopt, ontvangt 25 euro korting op de fietshelm in de deelnemende winkels. Het dragen van een fietshelm verkleint de kans op ernstig hoofd en hersenletsel met 60% bij een val of botsing. Het dragen van een fietshelm is in Nederland niet verplicht, maar het wordt wel aangeraden. Fietsen helpt ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam te blijven. De fietshelmkortingsactie is een actie vanuit het programma Doortrappen. Het programma Doortrappen is een landelijk initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het programma Doortrappen wil eraan bijdragen dat ouderen zo lang mogelijk veilig kunnen blijven fietsen.

De kortingsbon is verkrijgbaar bij alle deelnemende fietsenwinkels. Ook in de gemeente Lochem vind je verschillende deelnemende winkels. De korting wordt gelijk verrekend. de actie richt zich vooral op fietsers van 55 jaar en ouder. Op deze website is meer informatie te vinden over de actie. Ook vind je hier alle deelnemende fietsenwinkels.

© Foto: Provincie Gelderland