Met Kunst door de Brievenbus, ontstaan in onze eigen Achterhoek, worden ouderen van Rotterdam tot Leeuwarden, van Hof van Twente tot het overzeese Bonaire geprikkeld om creatief aan de slag te gaan. Elke twee weken ontvangen deelnemers aan Kunst door de Brievenbus een kunstzinnige opdracht, die ze op hun gemak thuis kunnen maken. De opdrachten zijn te maken met pen, potlood of ander creatief materiaal. Sinds april 2020 hebben al ruim 200 deelnemers uit de gemeenten Doetinchem, Doesburg, Bronckhorst, Montferland en Oude IJsselstreek zich aangemeld.

Kunst door de Brievenbus is een project van Lang Leve Kunst en Naoberschap van Amphion Cultuurbedrijf. Het project ontstond in april 2020, toen corona ervoor zorgde dat veel activiteiten niet doorgingen. Speciaal voor alle (creatieve) ouderen, die sinds het begin van corona noodgedwongen veel thuis zijn, hebben de initiatiefnemers dit project gestart. Deelnemers krijgen eens per twee weken een uitdagende opdracht thuis en delen het resultaat met elkaar en de organisatie. Het kunstproject is afgelopen periode, ondersteund door het Lang Leve Kunst Fonds, landelijk uitgerold naar zo’n 25 organisaties. En het leuke is, dat iedere organisatie er weer een eigen draai aan kan geven. “Het is zo mooi om te zien dat zoveel mensen blij worden van dit project”, meldt de organisatie van Kunst door de Brievenbus.

Voor wie ook eens een opdracht van Kunst door de Brievenbus wil uitproberen, staat hierboven een opdrachtkaartje. Ga lekker aan de slag en stuur een foto van het gemaakte werk naar langlevekunst@amphion.nl onder vermelding van ‘Uitdaging Kunst door de Brievenbus’. Kunstwerken die voor 15 februari zijn ingestuurd maken kans op een prijs. Ook voor verdere informatie en/of aanmelding kan er een mail worden gestuurd naar langlevekunst@amphion.nl.

© Foto: Amphion Cultuurbedrijf