© Foto: Achterhoekse Energiebeweging

Op donderdag 7 maart vond de lancering van het Ideeënnest van de Achterhoekse Energiebeweging plaats bij de DRU in Ulft.

Het Ideeënnest precies is een uniek, jaarlijks terugkerend evenement dat nog nergens anders in Nederland is. Het Ideeënnest stimuleert ideeën, groot en klein, die bijdragen aan een energieneutrale Achterhoek. Met het Ideeënnest krijgen inwoners uit de Achterhoek de kans om hun initiatief te pitchen voor een achtkoppige jury, publiek en pers. Om initiatieven te stimuleren stellen de gemeenten met elkaar jaarlijks 168.000 euro subsidie beschikbaar. Iedereen kan een initiatief voorstellen, als het maar bijdraagt aan deze ambitie. In november 2024 vindt de eerste editie plaats.

Er zijn al prachtige duurzame initiatieven in de Achterhoek. Door mee te doen met de Achterhoekse Energiebeweging zetten deelenmers zich in om de energietransitie te versnellen. Initiatieven (groot of klein) kunnen aangemeld worden voor het Ideeënnest. Naast de lancering van het Ideeënnest konden deelnemers zien hoeveel werk al wordt verzet in de Achterhoek op weg naar een energieneutrale toekomst. Ze deden inspiratie op en hebben (mede)initiatiefnemers ontmoet. Er werd besproken wat er merk- en onmerkbaar gebeurt in onze omgeving. En er werd stilgestaan bij de kracht van regionale verbinding.