Op donderdag 31 augustus om 19.00 uur zal een opmerkelijke gebeurtenis plaatsvinden in de sfeervolle ambiance van Alpenwijn in het hart van Doetinchem. Bij aanvang van het Stadsfeest zal de onthulling van een gloednieuw Doetinchems drankje: “De Doetinchemmer” zijn. Dit bijzondere moment zal worden bekroond met de overhandiging van de eerste fles aan de burgemeester van Doetinchem, Mark Boumans.

“De Doetinchemmer” is niet zomaar een drankje; het is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis en levendige cultuur van Doetinchem. De Doetinchemmer belichaamt de geest van de stad en brengt een unieke mix van smaken samen die de diversiteit en saamhorigheid van de lokale gemeenschap weerspiegelen. Op het etiket staan onder andere de skyline van Doetinchem en het logo van Lekker Doetinchem.

“We zijn verheugd om ‘De Doetinchemmer’ aan onze stadsgenoten te presenteren,” zegt John Kobus, eigenaar van Alpenwijn. “Dit drankje is onze manier om de Doetinchemmer te bedanken voor hun betrokkenheid aan de stad en gemeente. Er zijn Arnhemse Meisjes, Achterhoekse vlaggen en Haagse Hopjes maar een écht Doetinchems product om trots op te zijn of cadeau te doen, is er nog niet.”

De onthulling van “De Doetinchemmer” zal plaatsvinden aan de vooravond van het Stadsfeest, in het bijzijn van alle sponsoren van het Stadsfeest. Een manier om hen te bedanken dat dit evenement, mede namens hun steun, dit jaar door kan gaan. Vanaf vrijdag 1 september zal de drank, die in twee soorten verkrijgbaar is: een likeur van 37 procent en likorette van 14,9 procent.

© Foto: Alpenwijn