Op het Gerrit Komrij College in Winterswijk is deze week flinke onrust ontstaan, nadat er na de herfstvakantie een tweede regenboogtrap werd onthuld in de school. Rector Jeroen Sanders is ‘best onder de indruk’ van wat de afgelopen week heeft losgemaakt bij leerlingen, ouders en zelfs mensen die geen relatie met de school hebben.

Die trap leverde gesprekken op over thema’s als seksualiteit, discriminatie en jezelf kunnen zijn, zegt de school. “Maar we merkten dat er een ongewenst bij-effect ontstond: dat het voor sommige leerlingen een keuze werd: ‘over welke trap ga je naar boven?’. De bedoeling van de trap kreeg een negatief effect”, vertelt rector Jeroen Sanders tegen Omroep Gelderland. Ook kreeg hij signalen van leerlingen die zich onveilig voelden, die gepest werden of die zich graag wilden inspannen voor een prettiger leer- en leefklimaat.

De openbare school zegt dat ze signalen over pesten en discriminatie serieus nemen. Reden voor de school wat extra’s te doen: “We hebben er dan ook voor gekozen de centrale trap in de hal ook van regenboogkleuren te voorzien.” En dat is precies wat bij veel leerlingen en ouders in het verkeerde keelgat schoot. Afgelopen week startte een ouder een petitie tegen de regenboogtrap.

© Foto: Gerrit Komrij College