De VVD draagt Ria Lelieveld voor als nieuwe wethouder in de gemeente Lochem. Na het afscheid van Eric-Jan de Haan in juni werd er gezocht naar een nieuw lid van het college.

“Er liggen veel maatschappelijke uitdagingen in de gemeente Lochem waarvoor ik mij wil inzetten”, laat Lelieveld weten in reactie op haar voordracht. “Ik ben dankbaar dat mijn fractie mij voordraagt als wethouder en ik zie uit naar het politieke weerzien in september.” De 57-jarige Lelieveld komt uit Eefde en is sinds maart 2018 namens de VVD lid van de gemeenteraad in Lochem. Op dit moment werkt ze in de geestelijke gezondheidszorg, maar die baan legt ze neer als ze bij de Gemeente Lochem start.

Na het vertrek van VVD’er Erik Haverkort naar de landelijke politiek, was Lelieveld sinds oktober 2021 fractievoorzitter van de lokale VVD. Ook was ze vorig jaar betrokken bij de totstandkoming van het bestuursakkoord voor de gemeente. De gemeenteraad van Lochem kan op 5 september beslissen over de voordracht van de nieuwe wethouder.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: Gemeente Lochem