De snel stijgende (energie-)prijzen zorgen bij veel inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties voor financiële problemen. Daarom biedt de gemeente Lochem hulp met een crisisfonds van 1 miljoen euro. Lochemse inwoners, ondernemers en organisaties die het financieel moeilijk hebben kunnen een bijdrage of lening uit het crisisfonds aanvragen.

“Heeft u hulp nodig voor uzelf, uw onderneming of uw organisatie? Twijfel niet en neem contact op. Of kent u iemand die dat nodig heeft? Attendeer diegene op het crisisfonds. Iedereen die door de stijgende prijzen financieel in de problemen zit of dreigt te komen willen we graag helpen. Daarom de dringende oproep om contact met ons op te nemen. Uiteraard gaan we met iedere aanvraag vertrouwelijk om.” aldus wethouder Lex de Goede.

Voor inwoners die schulden hebben of in de schulden dreigen te raken is er een bijdrage van maximaal 2.500 euro beschikbaar. Kleine ondernemers die in de problemen dreigen te raken kunnen onder voorwaarden voor het opvangen van de gestegen energietarieven een maximale lening van 25.000 euro afsluiten tegen een rentepercentage van 0,5 procent. Maatschappelijke organisaties die door de hoge energieprijzen acute geldproblemen hebben, komen in aanmerking voor een bijdrage van maximaal 25.000 euro.

© Foto: Gemeente Lochem