De automobilist die donderdagavond om het leven kwam bij een ongeval op de rondweg bij Zelhem is een 24-jarige man uit de gemeente Oude IJsselstreek. De bestuurder botste frontaal op een andere auto, de extreme gladheid speelde daarbij vermoedelijk een rol.

Het ongeluk gebeurde rond 18.30 uur op de Rondweg N315 bij Zelhem. De automobilisten kwamen frontaal met elkaar in botsing. De 24-jarige man uit Oude IJsselstreek overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De andere bestuurder, een 32-jarige man uit Ruurlo, raakte gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. De weg werd donderdagavond na het ongeval afgesloten, onder meer voor onderzoek van de Verkeersongevallenanalyse.

Op meerdere plekken in de Achterhoek zijn donderdagavond ongevallen ontstaan door de extreme gladheid. Zo schoten op de snelweg A18 tenminste achttien voertuigen van de weg door gladheid. Bij het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem kwamen meer dan twintig personen binnen omdat ze onderuit waren gegaan of op een andere manier gewond waren geraakt door de gladheid.

© Foto: 112Achterhoek-nieuws