Een 31-jarige man uit Lochem is veroordeeld tot een celstraf van drie jaar, waarvan één voorwaardelijk. Hij verkrachtte in mei van dit jaar een vrouw, die pas de volgende ochtend wist weg te vluchten uit zijn huis.

Het incident gebeurde op 4 mei toen het slachtoffer een pakketje kwam ophalen bij de man, die een bekende van haar is. “Eenmaal binnen begon de man de vrouw te zoenen”, meldt de Rechtbank Gelderland. “Hij probeerde meerdere keren seks met haar te hebben. De vrouw wilde dit niet, de man gebruikte geweld en hield haar vast in het appartement.” Pas de volgende ochtend, toen buren geschreeuw hoorden en aanklopten, kon de vrouw wegvluchten uit de woning.

De man ontkent zelf dat hij seks heeft gehad met de vrouw en geweld zou hebben gebruikt. Het zou volgens hem zijn gebleven bij een ‘poging tot’. Zijn advocaat wilde daarom een lagere straf, maar de rechtbank vindt de verklaring van het slachtoffer betrouwbaar. Bovendien wordt haar verhaal ondersteund door DNA-materiaal en de verwondingen die ze overhield aan de verkrachting.

De voorwaardelijke straf is zes maanden hoger uitgevallen dan de eis omdat de rechtbank ‘een flinke stok achter de deur’ wil hebben. Ook is onder meer een contactverbod met het slachtoffer opgelegd en moet de Lochemse dader een schadevergoeding van 22.000 euro betalen.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

© Foto: REGIO8 (archief)