Festival Mañana Mañana kampt met een tegenvallende kaartverkoop. De organisatie van het vierdaagse festival meldt aan Omroep Gelderland dat het evenement dit jaar wel doorgaat.

“De Feestfabriek Alles Komt Goed BV is een bedrijf dat wel tegen een stootje kan, maar Mañana Mañana moet op eigen kracht kunnen voortbestaan. We hebben tien jaar hard gewerkt om een origineel en laagdrempelig festival te organiseren, met gratis toiletten, parkeren en douches en gratis entree voor kinderen”, schrijven de organisatoren op hun eigen site. Wekelijks gaan honderden kaarten over de toonbank voor het festival bij Kasteel Oolde in Laren. Maar, schrijft de organisatie: “We dreigen te veel in de rode cijfers te belanden. Dit brengt het voortbestaan van ons kleinschalige en unieke festival in de Achterhoekse natuur in gevaar.”

Of het de laatste keer is dat het festival wordt gehouden, wordt uit het webbericht niet duidelijk: “We zijn trots op wat we hebben opgebouwd met Mañana Mañana; we hebben een trouwe groep bezoekers die jaarlijks terugkomt en dat waarderen we enorm. We hebben onszelf ten doel gesteld om na vijf jaar break-even te draaien en dat is gelukt. Eigenlijk ging het heel goed, totdat de pandemie toesloeg. Het jaar na corona waren we blij dat we eindelijk weer mochten en ging het redelijk, maar dit jaar loopt de kaartverkoop niet goed genoeg.”

De organisatie was zaterdagmiddag niet voor een nadere toelichting bereikbaar.

© Foto: Mañana Mañana