Vijf jaar lang werkte Constant Willems aan “Zutphen in 1485” in schaal 1 op 500. En die maquette is nu af. Ze pronkt op dit moment in de tentoonstelling Als stadsmuren konden spreken. Duizend jaar vestingstad Zutphen in het Stedelijk Museum Zutphen. Op dinsdagavond 22 november vertelt Constant Willems, samen met stadsarcheoloog Michel Groothedde, uitgebreid over ’the making of’ van de maquette. De aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

“De maquette geeft een heel waarheidsgetrouw beeld van hoe onze stad er in 1485 uit moet hebben gezien. Dankzij veel onderzoek, door Constant Willems en Michel Groothedde, maar ook door andere collega’s én vrijwilligers, kon een goed beeld worden gevormd van de stad destijds”, vertelt wethouder Sjoerd Wannet.

Hoe het onderzoek voor de maquette in zijn werk ging, vertellen Constant Willems en Michel Groothedde op dinsdagavond 22 november. Deze avond wordt ook de teaser getoond van De maquettebouwer. Filmmaker John Post maakt deze documentaire rondom de totstandkoming van de maquette. Hij heeft daarvoor Constant Willems al geruime tijd gevolgd.

© Foto: Alexander Tromp