Marathonschaatser Casper de Gier (27) uit Laag-Keppel staat vanaf komend seizoen onder contract bij Reggeborgh Marathontheam. De Achterhoeker vertrekt ondanks een doorlopend contract bij zijn huidige ploeg Team Jumbo-Visma omdat hij het plezier in de sport was verloren.

“Ik heb het gevoel dat ik bij Reggeborgh in een nieuwe omgeving geprikkeld word”, aldus De Gier op de website van zijn nieuwe ploeg. “Waardoor ik als sporter op meerdere vlakken weer stappen kan maken.” Ondanks een doorlopende verbintenis tot 2024 werkte Jumbo-Visma mee met het beëindigen van het contract. De Achterhoeker was toe aan een nieuwe uitdaging: “Ik had last van mentale onrust. De visie van hoe we dingen aanpakten, paste gewoon niet meer bij de manier van hoe ik mijn sport wilde beleven, maar ik had ook het gevoel dat ik er als marathonschaatser nog niet het uiterste had uitgehaald. En dat wil ik wel graag.”

De Gier kijkt ook vooruit op het skeelerseizoen. De uit Laag-Keppel afkomstige sporter begon in de skeelerwereld en lijkt daar nu ook terug te keren: “Als ik er alleen al aan denk dat ik deze zomer weer ga skeeleren, dan voel ik de gretigheid. Kom op, we gaan ervoor.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8 (archief)