De oorlog in Oekraïne duurt voort. Het rijk heeft gemeenten daarom opgedragen extra opvangplekken te realiseren. De gemeente Bronckhorst moet medio 2023 bijna 200 vluchtelingen kunnen opvangen. Hiervoor worden de huidige locaties in Vierakker groter gemaakt en wordt een locatie in Hengelo opnieuw in gebruik genomen.

In de gemeente Bronckhorst worden er nu rond de 160 Oekraïners opgevangen. De Oekraïense vluchtelingen verblijven in verschillende tijdelijke gemeentelijke opvanglocaties en zogenoemde particuliere opvang (bij zo’n 60 gastgezinnen), verspreid over de verschillende kernen. De verwachting is dat het aantal vluchtelingen uit het land nog toeneemt door de huidige situatie in Oekraïne en dat vluchtelingen hier langer blijven.

”Bij ’t Boshuis op de Boshuisweg in Vierakker plaatsen we 2 chalets bij, waardoor hier vanaf begin april 12 extra opvangplekken beschikbaar zijn. Bij opvanglocatie Den4Akker aan de Kapelweg in Vierakker komen tegelijkertijd 3 extra chalets voor 14 nieuwe opvangplekken. Verder komen per 1 april, zoals al eerder aangekondigd, op Vakantiepark Bronckhorst op de Handwijzersdijk in Hengelo 10 chalets voor in totaal 50 mensen beschikbaar” aldus de gemeentewoordvoerder.

Met de eigenaren van de locaties heeft de gemeente Bronckhorst gebruiksovereenkomsten van een jaar afgesloten. Afhankelijk van de ontwikkelingen in Oekraïne wordt gekeken of het langer in gebruik houden van de locaties en opvangplekken nodig en mogelijk is.

© Foto: RTV Ideaal (archief)